søndag 16. januar 2011

SYVENDE FASE

Syvende fase bygger videre på sjette fase som består i de gradvise prateøvelsene med trappetrinnsmodellen. Vi merket at i den syvende fase ble vår datters selvtillit betraktelig bedre m.h.t. det å snakke og svare på spørsmål fra mennesker hun ikke kjente fra før. Hun ble også gladere og hadde en mer avslappet kroppsholdning når fremmede var tilstede.

I denne fasen oppmuntret vi vår datter til å betale selv i butikken, betale selv på bussen (og da måtte hun si hvor hun skulle), handle i bakeri, spør ansatt i klesbutikk, ringe til butikk og spør om de har en bestemt vare, samt prisen på denne. Her gjelder det å være kreativ, og gleden var like stor for vår datter som for oss foreldre når hun klarte å gjennomføre dette.

Hele tiden er det viktig at barnet ønsker å "komme videre", og selv kan se at angsten for å prate med fremmede minsker jo mer barnet "tvinger seg selv" til å snakke.

Tanken er jo som med andre fobier - ved å gradvis utsette seg for det man er redd for, vil angsten etterhvert avta. Gjør man ikke det, vil man opprettholde fobien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

NY spennende forskning om selektiv mutisme

Jeg kom tilfeldigvis over denne artikkelen på nett, og ønsker å prøve ut dette programmet: Les artikkelen her (på engelsk)