søndag 12. mai 2013

Ny norsk video om hvordan det føles å ha selektiv mutisme. Veldig bra og informativ. Anbefales!

5 kommentarer:

  1. Tack för att du delar med dig av din erfarenhet och upplevelse av Selektiv Mutisme. Har en dotter på snart 6 år som jag misstänker lider av Selektiv Mutisme och imorgon skall jag kontakta läkaren angående detta. Känner mig så orolig för hennes skull och hoppas att jag kan komma på saker som kan förenkla och hjälpa henne i vardagen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Takk for hyggelig kommentar! Det beste er at din datter ikke er eldre enn 6 år, for starter dere tidlig med å hjelpe henne, vil resultatene helt sikkert komme gradvis! Håper hun har en forståelsesfull og tålmodig lærer. Lykke til!

      Slett
  2. Hei,Siv...

    Kom over bloggen din etter å ha søkt om temaet selektiv mutisme...
    Har en datter på snart 12 år som har fått diagnosen av BUP....
    Det er kjempeflott at du "utleverer" deg som du gjør i videoen,slik at andre som er i samme situasjon har noen å "sammenligne" seg med...
    Ei tøff jente er du,å langt,ja miiilevis,fra dum...Det skal du vite,Siv:-)
    Det å vite at man ikke er alene styrker jo det også,vil jeg tro...
    Når det kommer til datteren min/vår så har/skal skolen sette igang med tiltak for henne...
    Etter å ha snakket med henne så ble vi enige om at det skulle komme ei fra BUP til klassen hennes for å fortelle/opplyse om hvorfor hun er så stille i timene,bl.a
    For vi syntes det er viktig at klassen for vite om hvorfor hun er stille,slik at de kanskje kan "gravlegge" teorien om at hun er overlegen o.l
    Folk har jo lett for å danne seg ett feil bilde når de ikke vet hva som egentlig er grunnen til f.eks
    at hvorfor er denne personen så stille?
    Det er VIKTIG med info!!!
    Det er kanskje vanskelig for deg/dere,men finnes det noen steder der det blir arrangert "treff" for mennesker som har selektiv mutisme?
    Ville det ha hjulpet deg hvis du hadde hatt/fått ett slikt tilbud,det å være sammen med likesinnede? Eller tror du det hadde vært for vanskelig?
    Vil igjen få berømme deg for at du setter ord på problemene du sliter med....TAKK!!!


    SvarSlett
  3. Hei, og tusen takk for at du deler dette med oss! Jeg fikk bloggen din tilsendt av en kollega, for vi er litt usikre i forhold til en av våre elever. Selvfølgelig veldig trist å høre at leger og lærere har vært de største problemene for deg, men jeg skjønner det også godt. Veldig glad for den detaljerte beskrivelsen din, den har lært meg veldig mye. Vi skal nok klare å hjelpe vår elev.
    Tusen takk.
    Hilsen en som prøver å være forståelsesfull og tålmodig lærer:)

    SvarSlett
  4. Hei!
    Takk for kommentaren... må bare si at det er ikke meg som snakker på videoen, ser det er litt misforståelse omkring dette. Fikk lov av vedkommende å publisere videoen her, synes den var så bra og detaljert. Jeg har en datter som har slitt med selektiv mutisme siden barnehagen. Hennes lærer var enestående på barnetrinnet med å ta henne ut i enerom og øve med trappemodellen jeg beskriver her på bloggen. Dette for å dempe angsten for å prate. Resultatene kom raskt, og hun følte mestring :) Uten hjelp fra lærer hadde hun ikke hatt slik fremgang. Lykke til!

    SvarSlett

NY spennende forskning om selektiv mutisme

Jeg kom tilfeldigvis over denne artikkelen på nett, og ønsker å prøve ut dette programmet: Les artikkelen her (på engelsk)